Pyöräretki Liedon vanhalinnalle 26.10.

Lähde Akateemisen partiokillan kanssa pyöräilemään Liedon Vanhalinnan kierros lauantaina 26.10.! Pyöräretken ideana on pyöräillä rentoa tahtia Vanhalinnalle ja pysähtyä siellä syömään eväät ja kiivetä linnavuorelle tutkailemaan syksyisiä näkymiä Aurajokilaaksoon, jonka jälkeen pyöräilemme takaisin Turkuun. Reitin pituus on noin 30 km, ja sillä on asfalttiteiden lisäksi paljon soratieosuuksia. Voit tutustua reittiin täällä: https://visitturku.fi/turun-seudun-pyorailyreitti-10—vanhalinnan-lenkki. Huomaathan, että emme seuraa reittiä täysin, vaan teemme sen hieman mukaillusti. Reitti on luokiteltu helpoksi/keskivaikeaksi.


Aloitamme retken kokoontumalla Halistenkosken parkkipaikalle (Valkkimyllynkuja) klo 10, josta lähdemme yhdessä pyöräilemään kohti Vanhalinnaa. Pakkaa mukaan maistuvat eväät ja muista ottaa juomapullo mukaan. Pyöräilykypärä on pakollinen varuste jokaiselle retkelle osallistujalle! Tarkista, että pyöräsi on hyvässä ajokunnossa ennen retkeä ja muista pumpata renkaat ennen retkeä. Retkelle saa osallistua minkälaisella polkupyörällä hyvänsä, jolla tietää pystyvänsä polkea sekä asfaltilla että sorateillä, tasamailla ja mäissä. Vaihteeton kaupunkipyörä tai ohutrenkainen maantiepyörä ei kuitenkaan ole suositeltava. Pukeudu säänmukaisesti sellaisiin vaatteisiin, joilla on mukava pyöräillä. Evästauolle voi olla hyvä ottaa ylimääräinen pusakka. Jos sinulta on päässyt unohtumaan pyöräilijän liikennesäännöt, ne on hyvä kerrata ennen retkeä esimerkiksi täällä: https://www.liikenneturva.fi/liikenteessa/pyoraily/. Pyöräretkelle on säävaraus.


Retki on ilmainen, mutta osallistuaksesi sinun täytyy olla maksanut APK:n jäsenmaksu. Retkelle ei ole käytössä ilmoittautumislomaketta. Pyöräretkelle osallistuminen on omalla vastuulla, APK ei vakuuta retkeilijöitä.

Kategoria(t): Muuta ajankohtaista, Tapahtumat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.